Prezidentka oslovila Brazílčanov cez obrazovky

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:37 • 2 min
Prezidentka oslovila Brazílčanov cez obrazovky

RIO DE JANEIRO - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová neprivítala delegátov kongresu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a nechystá ani prejav na otvorení XX. majstrovstiev sveta, ale prostredníctvom televízie vyzvala svojich krajanov, aby podporili podujatie.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu sa pokúsila rozptýliť skepsu, ktorá zavládla v krajine v súvislosti s prípravami turnaja. Tie sprevádzalo zvyšovanie nákladov, korupcia a meškanie prác. Brazílčania síce milujú futbal, ale myslia si, že peniaze  by sa dali lepšie využiť v zdravotníctve, školstve, na bezpečnosť či verejnú dopravu.

 

Prezidentkin prejav nakrútili vopred, odvysielali ho v utorok večer v hlavnom čase. "Nepochybujem o tom, že v dvanástich mestách sa návštevníci stretnú so šťastnými, štedrými a pohostinnými ľuďmi, že budú uchvátení krajinou, ktorá ponúka množstvo prírodnej krásy, ktorá sa každým dňom posúva smerom k väčšej rovnosti," povedala Rousseffová. 

 

Hlava štátu obhajovala vysoké náklady na šampionát, ktoré sa vyšplhali až na 11,5 miliardy dolárov. "Pre každý národ je organizácia futbalových majstrovstiev sveta ako účasť v náročnom a často bolestivom zápase," pripomenula politička, ktorá sama zápasí s klesajúcimi preferenciami pred októbrovými prezidentskými voľbami. 

 

Na záver nezabudla zahrať na fanúšikovskú strunu: "Hráči v zeleno-žltých dresoch stelesňujú odkaz brazílskeho ľudu. Tento tím reprezentuje náš národ. Reprezentuje hodnoty, ktoré stoja nad vládou, všetkými politickými stranami a záujmovými skupinami." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies