Prezidentka odvolala z funkcie šéfa tajných, ktorý čelí obvineniam z korupcie

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 17:18 • 2 min
Prezidentka odvolala z funkcie šéfa tajných, ktorý čelí obvineniam z korupcie

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes odvolala Vladimíra Pčolinského z funkcie šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec. Vladimíra Pčolinského zároveň uvoľnila zo služobného pomeru príslušníka SIS. Urobila tak na návrh vlády SR. 

Pčolinský listom z 13. marca informoval premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) o jeho úmysle vzdať sa svojej funkcie a požiadal ho o to, aby vláda navrhla jeho odvolanie

 

Súvisiaci článok: Vladimír Pčolinský oficiálne požiadal o uvoľnenie z funkcie šéfa SIS

Bývalého šéfa tajných zadržala Národná kriminálna agentúra vo štvrtok (11. marca). Prezidentka Čaputová ho následne dočasne postavila mimo službu. Končiaci riaditeľ SIS je totiž v súčasnosti obvinený zo zločinu prijímania úplatku.

 

Nominant hnutia Sme rodina mal s bývalým námestníkom Borisom Beňom prijať 40 tisíc eur za pozastavenie odpočúvania kontroverzného podnikateľa Zoroslava Kollára. 

 

Špecializovaný trestný súd 14. marca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní, toto rozhodnutie však zatiaľ nie je právoplatné a bude o ňom rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Prečítajte si tiež: SIS funguje aj bez jej šéfa, ktorý je obvinený z korupcie. Pčolinský má dnes požiadať o uvoľnenie z funkcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona