Prezidentka odobrila novelu, ktorá má motivovať odborníkov zo športu vyučovať

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 08:03 • 2 min
Prezidentka odobrila novelu, ktorá má motivovať odborníkov zo športu vyučovať

BRATISLAVA – Zaraďovanie pedagogických a odborných zamestnancov do kariérových stupňov a vykonávanie atestácií pre odborníkov z oblasti športu sa upraví.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novely zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch, ktorú vo štvrtok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. Nová legislatíva má motivovať odborníkov zo športovej praxe k zapojeniu sa do vyučovacieho procesu.

 

„Cieľom návrhu zákona je najmä jeho zosúladenie s aktuálnymi potrebami aplikačnej praxe, a to najmä v oblastiach, ktoré sa najviac dotýkajú výkonu pracovnej činnosti v kontexte poskytovania výchovy a vzdelávania detí a žiakov v oblasti pohybu a zdravia,“ píše sa v dôvodovej správe k schválenej legislatíve.

 

img

 

Autori tvrdia, že novela reflektuje aj ciele z Programového vyhlásenia vlády, ktorými sú skvalitňovať výchovu a vzdelávanie. Novelizácia upravuje zaraďovanie pedagogických zamestnancov do jednotlivých kariérových stupňov tak, aby sa zohľadňovala okrem doterajších predpokladov aj ich prax z oblasti športu. Napríklad trojročné alebo päťročné pôsobenie v najvyššej celoštátnej súťaži SR, obdobnej súťaži v zahraničí alebo v športovej reprezentácii Slovenska. Novela by mala nadobudnúť účinnosť od 1. septembra.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka podpísala dôležitú novelu o sociálnom poistení. Čakajú nás výrazné zmeny!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona