Prezidentka neobháji svoj post, vyplýva z prieskumu

NETKY.SK • 19 Október 2014, 09:46 • 2 min
Prezidentka neobháji svoj post, vyplýva z prieskumu

RIO DE JANEIRO - Opozičný kandidát na post brazílskeho prezidenta Aécio Neves v budúcotýždňovom druhom kole volieb porazí úradujúcu prezidentku Dilmu Rousseffovú.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v piatok. Prieskum odhalil až 13-percentný náskok Nevesa pred súčasnou líderkou najväčšej juhoamerickej krajiny. Ak by sa rozhodujúce hlasovanie konalo koncom tohto týždňa, Neves by získal viac ako 56-percentnú podporu, kým za Rousseffovú by sa postavilo takmer 44 percent spomedzi 2000 oslovených respondentov. Druhé kolo sa uskutoční v nedeľu 26. októbra.

 

Podľa predchádzajúcich prieskumov je však rozdiel medzi rivalmi oveľa menší. Neves má podľa posledných prieskumov dvojpercentný náskok, približne päť percent voličov je však nerozhodnutých. Rousseffová vyhrala prvé kolo volieb s takmer 42 percentami hlasov, jej súper získal 34-percentnú podporu. Na voľbách sa pod hrozbou pokuty museli zúčastniť všetci obyvatelia od 18 do 70 rokov, pričom pre 16- a 17-ročných bola účasť dobrovoľná.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona