Prezidentka: „Na rozdiel od Fica ja vždy dodržiavam Ústavu SR."

NETKY.SK • 1 September 2022, 16:09 • 2 min
Prezidentka: „Na rozdiel od Fica ja vždy dodržiavam Ústavu SR."

BRATISLAVA - Dnes sa pri príležitosti osláv prijatia základného zákona štátu – Ústavy SR – konalo mimoriadne a slávnostné zasadnutie parlamentu.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Boris Kollár dovolil s prejavom vystúpiť aj Robertovi Ficovi, za čo ho niektorí predstavitelia koalície kritizovali, šéf Národnej rady SR však poznamenal, že nedovoliť mu predniesť prejav, by bolo nedemokratické. Predseda Smeru vo svojom vystúpení znovu apeloval na Zuzanu Čaputovu, aby bezodkladne vyhlásila referendum. Tá mu cez médiá odkázala, že jeho odkazy nepotrebuje, „lebo vie, čo má robiť, a tak ako zakaždým, aj teraz bude konať v súlade s Ústavou Slovenskej republiky."

 

 

img

 

„A aj keby som rada povedala opak, zdá sa mi, že z pohľadu úrovne politickej kultúry sme i po tridsiatich rokoch od prijatia našej ústavy stále dosť ďaleko od toho, aby sme sa smelo mohli označiť za vyspelú demokraciu s vysokou úrovňou právneho štátu, kde sa ústava teší prirodzenému rešpektu. Miestami mám dokonca pocit, že v úrovni nášho prístupu k ústave a ochrane ústavnosti ideme presne opačným smerom," napísala prezidentka na sociálnej sieti. 

 

img

 

„Vo vyspelej demokracii hodnej svojho mena je nepredstaviteľné označovať za zlomyseľnosť, či dokonca vlastizradu to, ak sa urobia kroky smerom k preskúmaniu ústavnosti postupov, o ktorých ústavnosti existujú vážne pochybnosti. Je celkom nemysliteľné hľadať vinníka zodpovedného za to, že sa predišlo porušeniu ústavy využitím postupov, ktoré ona sama za týmto účelom zaviedla," poznamenala tiež Zuzana Čaputová vo svojom poste. 

 

Prečítajte si aj:Bola havária Alexandra Dubčeka skutočne nehoda?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies