Prezidentka myslí skutočne na všetkých. "Šumnyj Deň Rusiniv Slovakiji vam žyču!" odkázala Rusínom žijúcich na Slovensku

NETKY.SK • 12 Jún 2021, 11:30 • 2 min
Prezidentka myslí skutočne na všetkých. "Šumnyj Deň Rusiniv Slovakiji vam žyču!" odkázala Rusínom žijúcich na Slovensku

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala všetkým ľuďom angažovaným v rusínskych kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách či občianskych združeniach za udržiavanie a rozvíjanie rusínskeho jazyka a kultúry.

slovakia

left justify in out

Urobila tak prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti pri príležitosti Dňa Rusínov Slovenska.


„Som veľmi rada, že tento rok sa oslavy Dňa Rusínov Slovenska môžu po dlhšom období konať naživo a že bohatý kultúrny program je pripravený v Medzilaborciach, Zboji, Spišskej Novej Vsi a v ďalších mestách. Pozdravujem Vás kdekoľvek ste! Buďte na svoju identitu hrdí," dodala Čaputová.


"Rada by som poďakovala aj ľuďom angažovaným v rusínskych kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách či občianskych združeniach za udržiavanie a rozvíjanie rusínskeho jazyka a kultúry, a to aj v tak náročných podmienkach, ktoré so sebou pandémia priniesla. Vďaka za toto úsilie, ktorým robíte zo Slovenska miesto, v ktorom sa každý môže cítiť plnohodnotne," doplnila hlava štátu v príspevku. V závere im zaželala "Šumnyj Deň Rusiniv Slovakiji vam žyču!"

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies