Prezidentka Južnej Kórei nariadila previerku bezpečnostných opatrení elektrární

NETKY.SK • 23 December 2014, 07:28 • 2 min
Prezidentka Južnej Kórei nariadila previerku bezpečnostných opatrení elektrární

SOUL - Previerku bezpečnostných opatrení dôležitej infraštruktúry vrátane jadrových elektrární pred "kyberterorizmom" nariadila v súvislosti s hackerským útokom na spoločnosť Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje. Oznámila to dnes jej kancelária.

slovakia

left justify in out

Únik dát o jadrových zariadeniach označila za neprijateľný, pretože ide o záležitosť národnej bezpečnosti. "Jadrové elektrárne zariadenia s najvyšším stupňom ochrany, ktorá priamo ovplyvňuje bezpečnosť ľudí," povedala Pak Kun-hje na dnešnom zasadnutí vlády.
      

Krátko predtým nemenovaný zdroj z prostredia prokuratúry v Soule uviedol, že Južná Kórea nevylučuje, že do kybernetického útoku na spoločnosť KHNP prevádzkujúcu jej jadrové elektrárne bola zapojená Severná Kórea. O pomoc pri vyšetrovaní tohto prípadu požiadala aj Spojené štáty, pretože k útoku na KHNP sa prihlásil používateľ sociálnej siete Twitter, ktorej sídlo sa nachádza v Spojených štátoch. Tento používateľ, ktorý sa označil za šéfa protijadrovej skupiny so sídlom na Havaji, požadoval odstavenie troch starnúcich jadrových reaktorov do štvrtka a výkupné za uniknuté dáta. V opačnom prípade pohrozil zverejnením ďalších dokumentov o juhokórejských jadrových zariadeniach.
      

Udalosť znepokojila verejnosť v Južnej Kórei, ktorá je formálne stále vo vojnovom stave so svojím severným susedom. Došlo k nej v čase, keď Spojené štáty obvinili Pchjongjang z ničivého kybernetického útoku na filmové štúdiá Sony Pictures a avizovali, že naň budú reagovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies