Prezidentka filmovej akadémie upokojovala členov po incidente na Oscaroch

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 09:45 • 2 min
Prezidentka filmovej akadémie upokojovala členov po incidente na Oscaroch

LOS ANGELES - Prezidentka americkej Akadémie filmových umení a vied Cheryl Booneová Isaacsová poslala po tohtoročnom odovzdávaní Oscarov členom akadémie e-mail, v ktorom im napísala, že majú byť na čo pyšní, a ubezpečila ich, že dôjde k zmenám, aby sa zabránilo zopakovaniu problémov, akým bola zámena obálok pri vyhlasovaní najlepšieho filmu v závere galavečera.

slovakia

left justify in out

Obsah jej listu potvrdil tlačovej agentúre AP vo štvrtok večer hovorca filmovej akadémie.

 

Booneová Isaacsová v ňom označila nedeľňajší galavečer za "jeden z najlepších a rozhodne najvzrušujúcejší a najdiskutovanejší zo všetkých oscarových slávností". V závere večera došlo k chybe pri vyhlasovaní najlepšieho filmu, za ktorý bol najskôr označený muzikál La La Land a až potom skutočný víťaz, film Moonlight.

 

 

Isaacsová v liste vymenúva bod po bode to, na čo by mali byť členovia akadémie - asi 6000 ľudí z filmového priemyslu, ktorí hlasujú o Oscaroch - pyšní. Tieto body zahŕňajú "dokonalé a nenútené moderovanie Jimmyho Kimmela", otvorenie večera jednou z nominovaných piesní v podaní Justina Timberlakea a poctu Katherine Johnsonovej, jednej z afroamerických matematičiek, ktoré inšpirovali nakrútenie filmu Skryté čísla.

 

Následne sa venuje trápnemu omylu a účtovníckej spoločnosti PwC, ktorá za ňu prevzala zodpovednosť.

 

"Teraz, vďaka nepretržitému pokrývaniu niekoľkých uplynulých dní, všetci vieme, že nesprávnu obálku a problémy, ktoré z toho vznikli, zavinili účtovníci PwC nedodržaním stanovených protokolov a otáľaním, keď mali situáciu okamžite napraviť," napísala Isaacsová. "Ubezpečujem vás, že budú urobené zmeny, aby sa zabezpečilo, že sa to už nikdy nestane."

 

Prezidentka akadémie už v stredu v exkluzívnom rozhovore pre tlačovú agentúru AP povedala, že dvaja zamestnanci PwC zodpovední za uvedenú nepríjemnosť už nikdy na Oscaroch pracovať nebudú.

 

Vo svojom e-maile členom akadémie zdôraznila, že je veľmi pyšná na správanie všetkých, ktorých sa to týkalo: od hercov Faye Dunawayovej a Warrena Beattyho, ktorí víťaza kategórie vyhlasovali, až po tvorcov oboch filmov.

 

"Grácia a pokora, ktorú preukázali na pódiu, keď ich sledoval celý svet, dokazuje silu puta spájajúceho umelcov v našej komunite," zdôraznila.

 

Obaja pracovníci PwC mali totožné kufríky s obálkami s menami víťazov v jednotlivých kategóriách. Každý z nich stál na jednej strane pódia a obálky vydávali tým, ktorí víťazov vyhlasovali, podľa toho, z ktorej strany na pódium prichádzali. Mali však program sledovať.

 

Pred vyhlásením najlepšieho filmu dostala Oscara v kategórii najlepšia herečka Emma Thompsonová za film La La Land. Pracovník PwC za pódiom si ju fotografoval so soškou Oscara a Beattymu vydal chybnú obálku, ktorú potom Dunawayová prečítala. Ani jeden z pracovníkov PwC po vyhlásení zlého víťaza nedokázal bezprostredne reagovať a v priamom prenose vystúpiť na pódium a zakročiť. Stalo sa tak, až keď tvorcovia La La Landu vystúpili na pódium a začali svoju ďakovnú reč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies