Prezidentka Cristina Fernándezová sa v októbri pokúsi o znovuzvolenie

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:50 • 2 min
Prezidentka Cristina Fernándezová sa v októbri pokúsi o znovuzvolenie

Prezidentka Cristina Fernándezová sa v októbri pokúsi o znovuzvolenie - Politika Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová oznámila, že sa bude v októbrových prezidentských voľbách uchádzať o znovuzvolenie. Znovu sa odovzdám do rúk ľudu, ktorý rozhodn

slovakia

left justify in out

img

Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová oznámila, že sa bude v októbrových prezidentských voľbách uchádzať o znovuzvolenie.
      "Znovu sa odovzdám do rúk ľudu, ktorý rozhodne," vyhlásila Fernándezová v utorok večer v televíznom prejave. Citovala ju dnes agentúra DPA.
      Správa o opätovnej kandidatúre prezidentky sa očakávala, pretože prieskumy verejnej mienky jej dávajú dlhodobo najvyššie šance na víťazstvo.
      Päťdesiatosemročná Fernándezová de Kirchner je vdovou po zosnulom prezidentovi Néstorovi Kirchnerovi, ktorý stál na čele Argentíny v rokoch 2003-2007.
      Za jej najväčšieho súpera je považovaný stredoľavý kandidát Ricardo Alfonsín, syn bývalého argentínskeho prezidenta Raúla Alfonsína, ktorý viedol krajinu v rokoch 1983-89. Termín na zaregistrovanie kandidátov do volieb sa skončí v sobotu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies