Prezidentka Čaputová sa poďakovala Zemanovi za českú podporu

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 15:42 • 2 min
Prezidentka Čaputová sa poďakovala Zemanovi za českú podporu

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu telefonicky poďakovala českému prezidentovi Milošovi Zemanovi za podporu, ktorú Slovensko od Českej republiky dostáva.

slovakia

left justify in out

Poukázala pritom na českých policajtov nasadených na hranici s Ukrajinou, ale aj príslušníkov českej armády, ktorí na Slovensku pomohli postaviť stanový tábor a budú tiež súčasťou predsunutej prítomnosti NATO. Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti.

 

„Spoločne čelíme dôsledkom vojny, pre ktorú nenachádzame žiadne racionálne vysvetlenie, a pre ktorú ani neexistuje žiadne ospravedlnenie. Pomoc, ktorú obe naše krajiny dnes prejavujú Ukrajine, je veľmi dôležitá a budeme v nej ďalej pokračovať," vyhlásila Čaputová.

 

Český prezident podľa slovenskej hlavy štátu označil podporu Slovenska za „samozrejmosť a povinnosť voči najpriateľskejšiemu národu". 

 

Zemanovi popriala Čaputová veľa síl a zdravia. „Teším sa aj na naše osobné stretnutie, buď u nás, alebo v Česku. Obaja budeme radi, ak sa nám to podarí ešte pred jeho oficiálnou rozlúčkovou cestou na Slovensko," dodala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona