Prezidentka Čaputová je v týchto dňoch na návšteve Banskobystrického kraja

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 16:30 • 2 min
Prezidentka Čaputová je v týchto dňoch na návšteve Banskobystrického kraja

ZVOLEN - Perspektívny druh ekonomiky môže znamenať aj stabilitu v regióne a zvyšovanie zamestnanosti. Uviedla to dnes prezidentka Zuzana Čaputová na zvolenskom námestí.

slovakia

left justify in out

Prejav prezidentky 

"Napriek tomu, že tento kraj čelí mnohým výzvam, ako je dopravná infraštruktúra, stav zdravotníctva, alebo starostlivosť o seniorov, sú aj tu pozitívne príklady ako napríklad vybudovanie dvoch zariadení na dlhodobú starostlivosť o seniorov," povedala prezidentka s tým, že aj Zvolen sa v tomto smere môže pochváliť vodozádržnými opatreniami.

 


"Sme radi, že prezidentka zavítala do Zvolena a mohli sme sa porozprávať, čo nás ťaží, ale aj o tom, čo robíme možno inak a lepšie ako iné mestá. Príkladom sú vodozádržné opatrenia, ktoré sme realizovali ako jediní ako aj mesto Bratislava a sme trošku príkladom v ekologických stavbách," uviedla primátorka mesta Lenka Balkovičová. Dodala, že prezidentka SR prisľúbila, že ešte do Zvolena príde a budú sa spolu venovať téme ekológie a budovania mesta "zelenou cestou".

 

Pozitívny príklad pre krajinu 

Svojou návštevou v regióne chce prezidentka poukázať na pozitívne príklady, ukazujúce cestu, ktorou sa môže Slovensko ako štát vydať. Navštívené miesta a projekty sú ukážkou udržateľných environmentálnych, sociálnych aj ekonomických riešení.

 

 

Doterajší program hlavy SR 

Dvojdňový výjazd prezidentky Zuzany Čaputovej do Banskobystrického kraja sa začal v utorok 28. júla dopoludnia vo Vile Dominika Skuteckého, kde sa stretla so županom Jánom Lunterom. Venovali sa najmä sociálnym témam, ale aj následkom koronakrízy, doprave a školstvu. Jej cesta pokračovala do spoločnosti Intercable s.r.o. v Kriváni v okrese Detva, kde si prezidentka prehliadla výrobu vysokonapäťových vodičov pre automobilový priemysel. Utorkový program po prechádzke Zvolenom s primátorkou Lenkou Balkovičovou ukončila návštevou Veliteľstva vzdušných síl Ozbrojených síl SR vo Zvolene.

 

img

 

V pláne sú ešte štyri lokality
Program prezidentky v banskobystrickom regióne pokračuje v stredu 29. júla návštevou spoločnosti Ekolumi, s.r.o. v Banskej Bystrici a v okrese Brezno prehliadkou skládky Gudrónové jamy v Predajnej a práčovne sociálneho podniku Wasco vo Valaskej. Návštevu kraja ukončí Čaputová jazdou vlakom po úzkorozchodnej Čiernohronskej železnici z Čierneho Balogu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies