Prezidentka Bacheletová s hrdosťou privítala doma hráčov Chile

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 09:47 • 2 min
Prezidentka Bacheletová s hrdosťou privítala doma hráčov Chile

SANTIAGO - Prezidentka Chile Michelle Bacheletová s radosťou privítala v nedeľu doma členov futbalovej reprezentácie, ktorá vypadla na MS 2014 v Brazílii v osemfinále s domácim tímom až po jedenástkovom rozstrele.

slovakia

left justify in out

"Sme hrdí na vás a dúfame, že na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku sa vám podarí dosiahnuť ešte výraznejší úspech," povedala Bacheletová chilským futbalistom a členom realizačného tímu v prezidentskom paláci La Moneda v Santiagu. 
      

Bacheletová, ktorá je vášnivou futbalovou fanúšičkou, dokonca kvôli privítaniu chilských futbalistov posunula jeden deň zo svojho vlastného výletu do Washingtonu. Do hlavného mesta USA na stretnutie s prezidentom Barackom Obamom tak napokon odcestovala v nedeľu neskoro večer. 
      

Futbalistov Chile vítali už na letisku v Santiagu stovky krajanov. Autobus s hráčmi potom zamieril do prezidentského paláca v centre metropoly. Vonku pred palácom La Moneda sa zišli tisíce futbalových priaznivcov, ktorí mávali chilskými vlajkami a oslavovali svojich hrdinov zo svetového šampionátu. Futbalisti všetko sledovali z balkónov. 
      

Chile skončilo v základnej B-skupine na druhom mieste so šiestimi bodmi, ale v osemfinále prehralo s Brazíliou v jedenástkovom rozstrele, pričom po predĺžení sa skončil duel 1:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies