Prezidentka: Ak dnes pomáhame brániť sa Ukrajine, chránime aj seba

NETKY.SK • 10 Apríl 2022, 16:26 • 2 min
Prezidentka: Ak dnes pomáhame brániť sa Ukrajine, chránime aj seba

BRATISLAVA – Ak dnes pomáhame brániť sa Ukrajine, chránime aj seba. Na sociálnej sieti to vyhlásila prezidentka SR Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Zároveň upozornila, že Rusko svojich spojencov nachádza aj na Slovensku, a to aj medzi politikmi. Prezidentka si myslí, že Rusko momentálne nemá šancu vojensky ovládnuť a udržať Ukrajinu a jeho šancou je iba propaganda. „Niet pochýb, že svojich spojencov nachádza aj na Slovensku, a to aj medzi politikmi – nenávisť priťahuje nenávisť, klamstvo si rozumie s klamstvom,“ skonštatovala hlava štátu.

 

 

Udalosti v Buči, Mariupole a na ďalších miestach Ukrajiny svedčia podľa Čaputovej o prvoplánovej a samoúčelnej krutosti, ktorej dala vojna voľný priechod. „Ruskú politickú elitu ovládol duch stalinských čias, keď si moc uzurpovala právo rozhodovať o životoch ľudí, aj celých národov,“ poznamenala.

 

Možno vás zaujme: Prieskum ukázal, že voľby by v apríli vyhrala strana Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona