Prezidenti SR a Maďarska sa v utorok stretnú v pohraničí

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:23 • 2 min
Prezidenti SR a Maďarska sa v utorok stretnú v pohraničí

BRATISLAVA - Prezidenti SR Andrej Kiska a Maďarska János Áder sa v utorok 22. septembra stretnú v slovensko-maďarskom pohraničí.

slovakia

left justify in out

Spoločne sa zúčastnia na slávnostnom podujatí k 20. výročiu zápisu jaskýň Slovenského krasu a Aggtelekského krasu do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. TASR o tom informoval tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR.

 

Podujatie, nad ktorým obaja prezidenti prevzali záštitu, je príležitosťou oceniť aj úlohu a poslanie UNESCO založenej pred 70 rokmi.

 

Kiska s Áderom slávnostne odhalia pred jaskyňou Baradla pamätný stĺp a na Slovensku navštívia jaskyňu Domica.

Jaskyne Slovenského a Aggtelekského krasu zapísali v rámci spoločného nominačného projektu Slovenska a Maďarska do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO v roku 1995. V roku 2000 došlo k ich rozšíreniu v zozname o Dobšinskú ľadovú a Stratenskú jaskyňu.

 

Prestížny zápis pritom zahŕňa celý jaskynný svet Slovenského a Aggtelekského krasu.

 

Na slovenskom území je z celkového počtu jaskýň pod značkou UNESCO sprístupnených pre verejnosť len šesť. Okrem Dobšinskej ľadovej sú to Gombasecká, Jasovská, Krásnohorská, Domica a Ochtinská aragonitová jaskyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies