Prezidenti Ruska a Mongolska podpísali novú dohodu o priateľstve

NETKY.SK • 3 September 2019, 16:39 • 2 min
Prezidenti Ruska a Mongolska podpísali novú dohodu o priateľstve

ULÁNBÁTAR - Prezidenti Ruska a Mongolska Vladimir Putin a Chaltmágín Battulga podpísali v utorok novú Dohodu o priateľských vzťahoch a komplexnom strategickom partnerstve medzi Ruskou federáciou a Mongolskom.

slovakia

left justify in out

Ceremónia sa konala po rozhovoroch medzi prezidentmi vo vládnom paláci v mongolskej metropole Ulánbátar, kam ruský prezident prišiel na oficiálnu návštevu, informovala agentúra TASS.

 

Putin ešte pred návštevou Mongolska pre tamojšie médiá uviedol, že tento dokument, vypracovaný na základe Zmluvy o priateľstve a spolupráci z roku 1993, bude prijatý na neurčitý čas. Podľa prezidenta by nová dohoda priniesla dvojstranné väzby na úplne novú úroveň.

 

Po utorňajších rokovaniach Putin na tlačovej konferencii vyjadril presvedčenie, že podpísanie novej dohody o stálom priateľstve s Mongolskom otvára vyhliadky na rozšírenie spolupráce vo všetkých oblastiach.

 

 

"Najskôr v tomto rozsiahlom balíku dohôd, ktoré som podpísal, vyzdvihnem medzištátnu dohodu o priateľstve," uviedol Putin.

 

"Tento zásadný dokument zakotvuje kvalitu a novú úroveň rusko-mongolskej interakcie, toto komplexné strategické partnerstvo otvára významné vyhliadky pre svoje ďalšie rozširovanie rôznymi smermi," dodal šéf Kremľa.

 

Agentúra TASS uviedla, že Rusko a Mongolsko podpísali v Ulánbátare celkovo desať dohôd o rozvoji spolupráce; napríklad o spolupráci vo vojne proti terorizmu, o transregionálnej a hraničnej spolupráci.

 

Podpísali aj protokoly o obnovení dohody z roku 2004 o spolupráci medzi ruskou a mongolskou vládou pri poskytovaní bezplatnej vojenskej a technickej pomoci Mongolsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies