Prezidenti Ruska a Arménska chcú zvýšiť dvojstrannú spoluprácu

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:13 • 2 min
Prezidenti Ruska a Arménska chcú zvýšiť dvojstrannú spoluprácu

Prezidenti Ruska a Arménska chcú zvýšiť dvojstrannú spoluprácu

slovakia

left justify in out

Prezidenti Ruska a Arménska Dmitrij Medvedev a Serž Sarkisian vyjadrili dnes záujem o rozvoj spolupráce medzi svojimi krajinami.
      Ruský líder pricestoval do Jerevanu na dvojdňovú štátnu návštevu, ktorá podľa jeho arménskeho partnera odštartuje novú etapu v dvojstranných vzťahoch.
      Počas návštevy obe strany podpíšu dokument, ktorý umožní pobyt ruských vojakov na arménskom území do roku 2044. Obe krajiny sa v roku 1995 dohodli na fungovaní ruskej vojenskej základne neďaleko uzavretého turecko-arménskeho hraničného priechodu Gümri, a to na 25 rokov. V zmysle nového dokumentu to bude platiť na ďalších 24 rokov. Posilnenie ruskej vojenskej prítomnosti v regióne prispeje podľa arménskeho ministra Edwarda Nalbandiana k bezpečnosti jeho krajiny.
      Medvedev sa v Jerevane zúčastní na neformálnom summite Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (OZKB). Tento postovietsky bezpečnostný blok tvorí sedem štátov, okrem Ruska a Arménska sú to Bielorusko, Kazachstan, Kirgizsko, Tadžikistan a Uzbekistan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies