Prezidenta Zemana na JIS-ke tajne navštívil predseda dolnej komory. Ako sa tam vôbec dostal?

NETKY.SK • 15 Október 2021, 14:31 • 2 min
Prezidenta Zemana na JIS-ke tajne navštívil predseda dolnej komory. Ako sa tam vôbec dostal?

PRAHA - Radek Vondráček bez upovedomenia nemocnice vnikol na JIS-ku, kde leží Miloš Zeman. Hovorí, že hlave štátu sa darí a je schopný vykonávať svoju funkciu!

slovakia

left justify in out

Vedúci prezidentskej kancelárie ČR Vratislav Mynář vo štvrtok priviedol predsedu dolnej komory parlamentu ČR Radka Vondráčka k prezidentovi Milošovi Zemanovi do nemocnice bez vedomia ošetrujúceho lekára na JIS. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na pražskú Ústrednú vojenskú nemocnicu (ÚVN).

 

img

 

Nemocnica o stretnutí netušila

Na tomto stretnutí podľa Noviniek nebol prítomný nikto zo zdravotníckeho personálu nemocnice"Ústredná vojenská nemocnica - Vojenská fakultná nemocnica Praha potvrdzuje, že dnes nečakane a bez vedomia ošetrujúceho lekára priviedol kancelár Vratislav Mynář k prezidentovi ČR na jednotku intenzívnej starostlivosti predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radka Vondráčka," uviedla hovorkyňa nemocnice Jitka Zinke.

 

img

 

Prezidenta podľa hovorkyne navštevuje len vybraný okruh jemu blízkych ľudí, ku ktorým Vondráček v čase návštevy nepatril. "Tento neoprávnený vstup eviduje ÚVN ako tzv. nežiaducu udalosť, ktorá bude preverená v rámci interného vyšetrovania nemocnice," dodala Zinke.

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Ivana Zemanová dnes pred kamerami bránila manžela! Verejnosť žiada o trpezlivosť

 

ÚVN sa podľa nej takisto "dištancuje" od Vondráčkových výrokov týkajúcich sa prezidentovho zdravotného stavu. Tie sú podľa jej slov poskytované výhradne "jeho najbližším".

 

 

Vondráček sa ospravedlnil

Dosluhujúci predseda dolnej komory parlamentu ČR Vondráček podľa svojich slov s prezidentom strávil päť až desať minút. Prezident mal podľa neho "dobrú náladu a vtipkoval". Vondráček dodal, že takto môže aspoň vyvrátiť špekulácie o tom, že Zeman nie je schopný vykonávať funkciu hlavy štátu.

 

Vondráček vo štvrtok takisto uviedol, že Zeman zvolá ustanovujúcu schôdzu novozvolenej Poslaneckej snemovne na 8. novembra.

 

 

"Pozval ma sám pán prezident prostredníctvom šéfa jeho kancelárie. Bol som presvedčený o tom, že je všetko skonzultované s nemocnicou a ošetrujúcim lekárom. Pri vstupe ma čakala ochranka a zaviedla ma až na izbu k pánovi prezidentovi, pričom ma Miloš Zeman hneď od dverí zdravil a pozýval ďalej. To, že nášmu stretnutiu nepredchádzala konzultácia s lekárom, ma prekvapilo. A úprimne si povedzme, vám by napadlo, že v ÚVN je možné sa k prezidentovi dostať bez upovedomenia lekárov? Celá situácia ma mrzí, bola to chyba a chápem rozhorčenie nemocnice. Všetkým sa ospravedlňujem,“ napísal Vondráček v statuse na FB. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezident Zeman je vo veľmi vážnom stave! Ťažko komunikuje a je dezorientovaný

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies