Prezidenta SR Andreja Kisku prijme na osobnej audiencii pápež František

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 13:11 • 2 min
Prezidenta SR Andreja Kisku prijme na osobnej audiencii pápež František

BRATISLAVA - Prezidenta SR Andreja Kisku prijme na osobnej audiencii v Apoštolskom paláci pápež František.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu bude totiž v dňoch 8. až 9. apríla na oficiálnej návšteve Vatikánu. Počas nej sa prezident stretne aj so štátnym sekretárom Svätej stolice kardinálom Pietrom Parolinom. V Ríme bude Kiska rokovať s prezidentom Talianskej republiky Sergiom Mattarellom. TASR o tom informoval Martin Lipták z Tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR.

 

Oficiálna návšteva hlavy štátu vo Vatikáne potvrdzuje podľa Kancelárie prezidenta SR vysokú úroveň vzťahov medzi Slovenskom a Svätou stolicou, a taktiež štátom a katolíckou cirkvou v SR.

 

"Jej cieľom je zhodnotiť aktuálny stav vzájomnej spolupráce a indikovať nové možnosti jej ďalšieho rozvoja vo všetkých oblastiach spoločného záujmu, ako aj vymeniť si postoje k aktuálnym zahranično-politickým udalostiam vo svete," priblížil tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR.

 

Ako ďalej uviedol, s talianskym prezidentom bude Andrej Kiska okrem bilaterálnych otázok rokovať i o aktuálnych témach európskej agendy, s osobitným akcentom na vývoj v eurozóne a budovanie Energetickej únie. Taktiež si vymenia postoje k vývoju na Ukrajine a v regióne južného susedstva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies