Prezidenta SR Andreja Kisku čaká dnes v Prahe rokovanie s Milošom Zemanom

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 08:30 • 2 min
Prezidenta SR Andreja Kisku čaká dnes v Prahe rokovanie s Milošom Zemanom

PRAHA - Slovenský prezident Andrej Kiska začne dnes v Prahe svoju prvú bilaterálnu oficiálnu návštevu v zahraničí od nástupu do funkcie.

slovakia

left justify in out

Na Pražskom hrade ho o 10.30 h prijme jeho český náprotivok Miloš Zeman. Najvyšší predstaviteľ Slovenskej republiky sa v popoludňajších hodinách stretne s predsedom Senátu českého parlamentu Milanom Štěchom a vo večerných s premiérom Bohuslavom Sobotkom.
      

Témou rozhovorov budú aktuálne otázky bilaterálnej a regionálnej spolupráce, ako aj výmena stanovísk k zahranično-politickým témam obojstranného záujmu. Ako pred začiatkom cesty uviedol Kiska, hovoriť sa bude o spoločnej obrane, infraštruktúrnom prepojení, ekonomickej diplomacii a Vyšehradskej štvorke.
      

Zemana označil za skúseného politika a sčítaného človeka, ktorý vie zaujať stanovisko ku každej otvorenej téme. "Teším sa na rozhovor s ním," avizoval.
      

Slovenskú hlavu štátu nesprevádza na jeho ceste manželka Martina Kisková. "Máme dve malé deti - naša dohoda platí a je doma s deťmi," vysvetlil s tým, že zatiaľ je táto dohoda definitívna a prvá dáma nebude po jeho boku ani pri ďalších zahraničných návštevách. Najbližšie ho čakajú v Poľsku a Rakúsku.
      

Kiska si v Prahe tiež prezrie Chrám sv. Víta a Štefánikovu hvezdáreň na Petříne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies