Prezidenta pobúril líder Krymu v ruskej delegácií v Indii

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:07 • 2 min
Prezidenta pobúril líder Krymu v ruskej delegácií v Indii

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko v piatok kritizoval prítomnosť lídra polostrova Krym v ruskej delegácii, ktorá začiatkom týždňa na čele s prezidentom Vladimirom Putinom navštívila Indiu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Porošenko v prejave počas návštevy Austrálie povedal, že India zjavne dáva "väčší dôraz na peniaze na úkor hodnôt". Druhá najľudnatejšia krajina sveta tak nestojí na strane "civilizácie" v boji proti ruskej agresii. Porošenko skonštatoval, že "postoj Indie (veci) nepomáha, no Sergeja Aksjonova nezachraňuje".

 

"Je to zločinec, má zločineckú minulosť a bezpochyby aj zločineckú budúcnosť," povedal v Sydney Porošenko na adresu Aksjonova, ktorého účasť v ruskej delegácii sa nepáčila ani USA. Vláda vo Washingtone chce podľa štvrtkového vyjadrenia ministerstva zahraničných vecí získať o tejto veci viac informácií. Aksjonov, ktorý sa predsedom vlády na Kryme stal v marci vďaka pochybnému hlasovaniu v krymskom parlamente, však označil svoju návštevu Indie za súkromnú. 

 

Krym bol od konca 18. storočia súčasťou Ruska, v roku 1954 ho vodca vtedajšieho Sovietskeho zväzu Nikita Chruščov daroval Ukrajine. Tamojšie úrady koncom februára 2014 odmietli s pomocou Ruska uznať legitimitu novej vlády v Kyjeve a vyhlásili referendum o odtrhnutí. Po jeho jednoznačnom výsledku v marci požiadali Moskvu o pričlenenie k Ruskej federácii. Dôsledkom je najväčšia kríza medzi Západom a Ruskom od pádu železnej opony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies