Prezidenta organizačného výboru OH 2020 vyšetrujú v korupčnej kauze

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:16 • 2 min
Prezidenta organizačného výboru OH 2020 vyšetrujú v korupčnej kauze

Tokio - Prezident organizačného výboru OH 2020 Cunekazu Takeda vypovedal minulý týždeň pred vyšetrovateľmi, ktorí sa zaoberajú prípadom korupčných obvinení tokijskej kandidatúry. Takeda sa necíti byť vinný a orgánom činným v trestnom konaní len zopakoval to, čo už v minulosti uviedol vo svojej výpovedi.

slovakia

left justify in out

Organizátori OH 2020 sú podozriví pre kontroverznú platbu singapurskej poradenskej spoločnosti. Nezávislá komisia Japonského olympijského výboru však pred časom dospela k záveru, že na transakcii vo výške dva milióny dolárov firme Black Tidings nebolo nič nelegálne.

 

Komisia uviedla, že organizátori neposkytli peniaze ako dar a ani neporušili etický kódex Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Šéf spomínanej firmy Ian Tan Tong Han mal blízko k Papa Massatovi Diackovi, synovi bývalého prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Lamine Diackovi.

 

Existovalo podozrenie, že peniaze mali ísť práve Diackovi staršiemu, ktorý hlasoval o dejisku hier v roku 2020. Obaja Diackovci sú podozriví z prijatia úplatkov a zakrývania dopingových prehreškov v atletike. Prípad však stále nie je uzavretý a riešia ho vyšetrovatelia. Tokio zdolalo vo voľbách o usporiadanie OH 2020 Istanbul a Madrid.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies