Prezidenta Miloša Zemana hospitalizovali. Leží tam aj Václav Klaus

NETKY.SK • 14 September 2021, 13:53 • 2 min
Prezidenta Miloša Zemana hospitalizovali. Leží tam aj Václav Klaus

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman nastúpil v utorok do pražskej Ústrednej vojenskej fakultnej nemocnice. V tejto vojenskej nemocnici je momentálne hospitalizovaný aj bývalý český prezident Václav Klaus.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to hovorkyňa tejto nemocnice Jitka Zinke. Odmietla však komentovať, prečo, či a ako dlho bude český prezident hospitalizovaný. Dôvody hospitalizácie nespresnil ani Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

 

img

 

Prezidentov poradca Martin Nejedlý však povedal, že Zeman si mal dohovárať iba preventívnu prehliadku. "Počul som pána prezidenta, že sa dohaduje cez svojho kancelára a tajomníka, aby dohodol termín na pravidelnú prehliadku." Tieto veci rieši prezident so svojím ošetrujúcim lekárom a šéfom vojenskej nemocnice Miroslavom Zavoralom.

 

Vedúci prezidentskej kancelárie Vratislav Mynář sa k správe o hospitalizácii zatiaľ taktiež nevyjadril. Nereagoval ani na to, či bude musieť prezidentská kancelária upravovať Zemanov program na tento týždeň.

 

Možno vás zaujme: Miloš Zeman čelí vážnemu obvineniu!

 

O hospitalizácii prezidenta informoval bez bližších podrobností aj server Novinky.cz či český denník Právo, podľa informácií ktorého by malo ísť o dlhší pobyt v nemocnici.

 

Zeman bol v minulosti v tejto pražskej nemocnici niekoľkokrát hospitalizovaný. Vlani mu tam operovali zlomenú ruku, ktorú si zranil pri páde. O rok skôr tam bol na tzv. rekondičnom pobyte. Vojenskí lekári mu napríklad tiež vyšetrovali sluch.

 

img

 

V tejto vojenskej nemocnici je momentálne hospitalizovaný aj bývalý český prezident Václav Klaus. Podľa informácií denníka Právo mal cez víkend zdravotné problémy súvisiace predovšetkým s vysokým tlakom a po dohode s lekármi bol hospitalizovaný. V pondelok bol Klaus síce z nemocnice prepustený, v utorok sa však do nej v dopoludňajších hodinách opäť vrátil, píše Právo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies