Prezidenta Hollanda budú čakať podporovatelia ochrany rodiny

NETKY.SK • 28 Október 2013, 09:13 • 2 min
Prezidenta Hollanda budú čakať podporovatelia ochrany rodiny

BRATISLAVA – Na francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda budú v utorok pred Prezidentským palácom čakať podporovatelia ochrany rodiny.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA Tomáš Kováčik, ktorý bol hovorcom slovenského národného pochodu za život, francúzsky prezident ignoroval miliónové demonštrácie svojich občanov, ktorí sa dožadovali ochrany rodiny založenej manželstvom muža a ženy a nanútil svojmu národu svoju ideológiu. „Prídeme ho pokojne privítať na Slovensku a povedať mu, že si ctíme a vážime rodinu a žiadame jej ochranu na Slovensku aj vo Francúzsku,“ povedal Kováčik.

Kováčik pripomenul, že Slovensko na Národnom pochode za život v septembri zažilo úžasný prejav podpory ochrany života a rodiny. Na pochod prišlo podľa organizátorov približne 80 000 ľudí. „To je najviac po novembri '89,“ povedal s tým, že francúzskemu prezidentovi chcú dať podporu ochrany rodiny najavo minútou ticha, presne tak, ako protestujú aj vo Francúzsku. „Je to naša podpora francúzskeho hnutia na ochranu rodiny,“ dodal Kováčik. 

François Hollande príde na oficiálnu návštevu Slovenska v utorok na pozvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Ide o vôbec prvú oficiálnu návštevu francúzskej hlavy štátu na Slovensku od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies