Prezidenta dnes navštívi šesť predsedov, Kotlebu nepozvali

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 09:41 • 2 min
Prezidenta dnes navštívi šesť predsedov, Kotlebu nepozvali

BRATISLAVA - Lídri šiestich politických strán, ktorí sa v sobotňajších (5.3.) voľbách do NR SR prebojovali do parlamentu, dnes navštívia prezidenta SR Andreja Kisku. Hlava štátu sa ešte predtým k výsledkom volieb vyjadrí na tlačovej besede.

slovakia

left justify in out

Následne od 10. hodiny budú postupne prichádzať predsedovia. Ako prvý príde Richard Sulík (SaS), nasledovať budú Igor Matovič (OĽaNO-NOVA), Béla Bugár (Most-Híd), Andrej Danko (SNS), Boris Kollár (Sme rodina) a Radoslav Procházka (#Sieť).

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý by mal ako víťaz volieb dostať do Kisku poverenie na zostavenie vlády, dnes cestuje na summit do Bruselu, prezidenta by mal navštíviť v utorok (8.3.) ráno. Šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu do prezidentského paláca podľa informácií TASR nepozvali.

 

Oficiálnym víťazom sa stala strana Smer-SD so ziskom 28,28 %, čo jej vynieslo 49 kresiel v parlamente. Okrem nej bolo v boji o kreslá do Národnej rady SR úspešných ešte sedem strán. Druhá v poradí, strana SaS, získala 12,10 % a 21 kresiel. Tretím najúspešnejším bolo hnutie OĽaNO-NOVA s počtom hlasov 11,02 % a 19 postov. Okrem týchto strán sa do parlamentu dostali aj SNS s 8,64 % hlasov (15 kresiel), Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko s počtom hlasov 8,04 % (14 kresiel).

 

Ďalej Sme rodina - Boris Kollár s počtom hlasov 6,62 % (11 kresiel), Most-Híd získal 6,5 % (11 kresiel). A nakoniec strana #Sieť dostala od voličov 5,6 %, čo jej vynieslo 10 postov v budúcom parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies