Prezidenta Cháveza prišli do ulíc podporiť desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 11 Január 2013, 08:09 • 2 min
Prezidenta Cháveza prišli do ulíc podporiť desaťtisíce ľudí

Prezidenta Cháveza prišli do ulíc podporiť desaťtisíce ľudí - Politika Desiatky tisíc Venezuelčanov vyšli dnes do ulíc hlavného mesta Caracas, aby vyjadrili podporu svojmu prezidentovi Hugovi Chávezovi, ktorého štvrtú inaugurácia museli odložiť po tom, ak

slovakia

left justify in out

img

Desiatky tisíc Venezuelčanov vyšli dnes do ulíc hlavného mesta Caracas, aby vyjadrili podporu svojmu prezidentovi Hugovi Chávezovi, ktorého štvrtú inaugurácia museli odložiť po tom, ako na Kube podstúpil operáciu. Informovala o tom agentúra DPA.

Opozícia obviňuje vládu z podcenenia vážnosti zdravotných problémov 58-ročného ľavicového národného vodcu, ktorého rakovinové ochorenie sa zhoršilo krátko potom, ako zvíťazil v októbrových prezidentských voľbách.

"Som so svojím prezidentom v dobrom i v zlom," povedala jedna z Chávezových podporovateliek pre štátnu televíziu VTV. "Prosím Boha, aby mu dal zdravie a aby sa vrátil v plnej sile a mohol zase bojovať za našu vlasť," dodala.

Niekoľko jeho stúpencov medzitým prišlo o život, keď ich autobus cestou na zhromaždenie havaroval. Údajne pritom zahynulo 11 ľudí, ďalších 75 utrpelo zranenia, mnoho z nich ťažké.

Opoziční zákonodarcovia z venezuelského parlamentu kritizovali rozhodnutie najvyššieho súdu ohľadom odkladu Chávezovej inaugurácie. Uviedli, že tak došlo k porušeniu ústavy a občania zostali neistí, kto v krajine vládne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies