Prezident zväzu Ivan Cibák: Sme vyspelí, dokážeme predvídať

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:26 • 2 min
Prezident zväzu Ivan Cibák: Sme vyspelí, dokážeme predvídať

Prezident zväzu Ivan Cibák: Sme vyspelí, dokážeme predvídať

slovakia

left justify in out

img

Prezident zväzu Ivan Cibák na MS slalomárov v Tacene pôsobil pod dáždnikom na vyvýšenine kanála ako správny lodivod. Ani jemu nebol príjemný hustý dážď, no vnímal ho bez nejakého rozladenia. "Počasie ma nevykoľajilo, naši vodáci sú zvyknutí na jeho rôzne podoby, je to prvý deň, verím, že sa obloha umúdri."
Voda pôsobí dosť odstrašujúco, no nie pre skúsené oko. Ivan Cibák označil úvod kanála za ťažký, no od siedmej bránky už za úplne opačný, takmer bezproblémový, samozrejme len pre toho, kto je na vode vyspelý. "Pre všetkých je voda rovnaká, no je aj atypická, skombinovaná prírodná voda s umelou. Určite sa správa inak, ako sme si navykli, no vieme sa prispôsobiť všetkým podmienkam, aj táto schopnosť odlišuje majstrov od učňov."
Pod hladinou pereje rieky Sávy zapulzujú často nečakane. "Je to pravda, voda sa mení, ale vyspelosť a predvídavosť dokážu veľa a takí sme my všetci vo výprave. Aj nám sa však občas prihodí niečo nečakané."
Medaily sa skloňujú vo všetkých pádoch a Ivan Cibák prognózuje, že sa slovenská zberateľská chuť nezastaví ani v Tacene. "Aj tu môžeme zajazdiť viacnásobne medailovo. My vždy cestujeme za vzácnymi kovmi a verím, že aj teraz sa postaráme o viacnásobný prídel. Toto je atypická sezóna, majstrovstvá Európy sme s dvojmesačným časovým posunom zorganizovali v Čunove na dvakrát, forma sa musela udržiavať dlhšie. Najpodstatnejšia však bude budúca sezóna a potom olympijská."
Nečakané zlyhanie sa pripísalo v stredu v štyroch kategóriách kajakárke Gabriele Stacherovej, čo považuje Ivan Cibák za akúsi daň za veľké chcenie. "V kvalifikácii očakávame, že postúpia všetky lode, no stalo sa, že Gabina Stacherová zostala za bránou semifinále. Čaká na ňu ešte tímová hliadka a šanca trochu si zahladiť sklamanie. Takéto udalosti sa však v športe stávajú, netreba vešať hlavy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies