Prezident Zimbabwe Mugabe po prejave na letisku spadol

NETKY.SK • 4 Február 2015, 22:03 • 2 min
Prezident Zimbabwe Mugabe po prejave na letisku spadol

HARARE - Prezident Zimbabwe Robert Mugabe dnes po prejave na medzinárodnom letisku v zimbabwianskej metropole Harare spadol a zostal ležať na zemi. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Členovia sprievodu rýchlo pomohli prezidentovi vstať a odviedli ho preč. Príslušníci prezidentskej ochranky údajne donútili fotoreportérov vymazať všetky fotografie prezidenta ležiaceho na zemi. 

 

Mugabe sa svojim priaznivcom prihovoril po návrate z etiópskej metropoly Addis Abeba, kde zastupoval Zimbabwe, ktorá sa ujala predsedníctva Africkej únie (AÚ).

 

Incident, ktorého svedkom bol aj korešpondent agentúry DPA, zvyšuje obavy o zdravotný stav 90-ročného štátnika, avšak jeho hovorca George Charamba uviedol, že prezident sa pri zostupovaní z pódia "len potkol".

 

Mugabe, ktorý v Zimbabwe vládne od roku 1980, pričom odmieta vymenovať svojho nástupcu, často chodieva na lekárske prehliadky do krajín východnej Ázie. Vládni predstavitelia však popierajú, že trpí závažnými zdravotnými problémami. 

 

Svoje 91. narodeniny sa zimbabwiansky vládca chystá osláviť 28. februára v safari parku pri Viktóriiných vodopádoch. Opozícia mu vyčíta, že namiesto míňania miliónov na veľkolepý narodeninový večierok by sa mal radšej pokúsiť oživiť krachujúcu ekonomiku krajiny. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona