Prezident Zeman vymenuje Babiša za premiéra v stredu

NETKY.SK • 5 December 2017, 11:12 • 2 min
Prezident Zeman vymenuje Babiša za premiéra v stredu

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman prijal v utorok demisiu vlády premiéra Bohuslava Sobotku. Oznámil to jeho hovorca Jiří Ovčáček. Zeman zároveň poveril kabinet, aby funkciu vykonával do vymenovania novej vlády.

slovakia

left justify in out

Zeman plánuje v stredu popoludní vymenovať do funkcie premiéra Andreja Babiša, lídra hnutia ANO, ktoré zvíťazilo v nedávnych parlamentných voľbách. Menšinový kabinet, ktorého personálne zloženie mu už Babiš predstavil, by mal vymenovať 13. decembra.

 

Spravodajský server Novinky.cz pripomenul, že Babiš nemá pre svoju vládu zloženú z nominantov ANO a nestraníkov zabezpečenú podporu v Poslaneckej snemovni. Podľa pravicových strán je napriek tomu pripravený opierať sa o tichú podporu a toleranciu strany SPD Tomia Okamuru a komunistov. Tomu podľa nich nasvedčujú aj doterajšie hlasovania v Poslaneckej snemovni.

 

Sobotkova vláda, ktorá v uplynulom týždni podala demisiu, sa na svojom poslednom rokovaní zíde v stredu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona