Prezident Zeman vymenoval 85 nových profesorov, dekréty im však neodovzdá

NETKY.SK • 24 Február 2014, 18:19 • 2 min
Prezident Zeman vymenoval 85 nových profesorov, dekréty im však neodovzdá

PRAHA - O vymenovaní 85 nových profesorov v ČR informoval dnes s odvolaním sa na hovorcu hlavy štátu Jiřího Ovčáčka internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja prezident ČR Miloš Zeman vymenoval v piatok 21. februára na návrh vedeckých a umeleckých rád vysokých škôl 85 nových profesorov vysokých škôl s platnosťou od 1. marca 2014. Jeho rozhodnutie podlieha kontrasignácii premiéra Bohuslava Sobotku, poznamenal hovorca a dodal, že stále platí dohoda, v zmysle ktorej si noví profesori podpísané dekréty prevezmú z rúk ministra školstva ČR Marcela Chládka.
      

Desiatky profesorov čakali na vymenovanie niekoľko mesiacov. Najvyšší český predstaviteľ sa v nedávnej minulosti nechal počuť, že by sa rád vzdal tejto právomoci. Príslušnú novelu, ktorú vypracoval minister školstva v Rusnokovej vláde Dalibor Štys a ktorá predpokladala presun tejto právomoci na šéfa Senátu, však poslanci zamietli.
      

Tak došlo ku kompromisu, že Zeman profesorov vymenoval, ale dekréty im odovzdá minister školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies