Prezident Zeman udelil svoju druhú milosť

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:36 • 2 min
Prezident Zeman udelil svoju druhú milosť

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman vyhovel dnes ďalšej žiadosti o milosť, informoval na Twitteri jeho hovorca Jiří Ovčáček. Prezident podľa neho prihliadol k závažnému zdravotnému stavu omilosteného. Ďalšie podrobnosti o prípade hovorca neoznámil.

slovakia

left justify in out

Je to v poradí druhá Zemanova udelená milosť, napísal spravodajský server iDNES.cz.


Žiadosti o milosť posudzuje na Zemanovu žiadosť ministerstvo spravodlivosti. Rezort môže žiadosti zamietnuť, podľa ústavy ale udeľovať milosti musí aj naďalej prezident.


Prvú milosť Zeman udelil tento rok vo februári. Dostal ju tridsaťštyriročný Pavel Mareš, ktorý bol odsúdený na trojročné väzenie za 38 podvodov za tri milióny korún. Muž má sklerózu multiplex.


Prezident už pri nástupe do funkcie avizoval, že milosť bude udeľovať len vo výnimočných prípadoch zo zdravotných dôvodov.


"Povedal som, že sám za seba sa týchto práv dobrovoľne vzdám. A želal by som si, aby bola zmenená ústava takým spôsobom, aby akýkoľvek môj nástupca nemohol inštitútu amnestie alebo milosti akýmkoľvek spôsobom zneužiť," vyhlásil podľa iDNES.cz v marci 2013 Zeman.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies