Prezident Zeman si novembrové udalosti pripomenie na pražskom Albertove

NETKY.SK • 17 November 2014, 10:02 • 2 min
Prezident Zeman si novembrové udalosti pripomenie na pražskom Albertove

PRAHA - Česko si dnes pripomína 25. výročie Nežnej revolúcie: na výročie pádu komunizmu upozornia akcie na rôznych miestach republiky, píše webová stránka Českého rozhlasu (ČRo).

slovakia

left justify in out

Prezident Miloš Zeman sa netradične zúčastní stretnutia na pražskom Albertove. Jeho predchodcovia totiž väčšinou kládli vence pri pamätnej doske na Národnej triede. Zeman si novembrové udalosti pripomenie spolu s prezidentmi krajín Vyšehradskej štvorky (V4) a Nemecka. Do Prahy prišli na pozvanie Pražského hradu, približuje ČRo.
      

Prezidenti najprv na Albertove odhalia pamätnú tabuľu k výročiu novembrových udalostí. Neskôr budú so študentmi vysokých škôl diskutovať na Právnickej fakulte Univerzity Karlovej. Osláv 17. výročia sa Zeman ako český prezident zúčastní po prvý raz. Vlani na nich chýbal kvôli zraneniu kolena.
      

Proti Zemanovi sa v Prahe chystá niekoľko protestov, pripomína Český rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies