Prezident Zeman sa zúčastnil cyrilometodských osláv na Velehrade

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 06:29 • 2 min
Prezident Zeman sa zúčastnil cyrilometodských osláv na Velehrade

VELEHRAD - Český prezident Miloš Zeman navštívil štvrtok večer pútnické miesto Velehrad v okrese Uherské Hradiště, kde sa pri príležitosti 1150. výročia príchodu slovanských vierozvestov Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu konajú rôzne podujatia pod názvom Dni ľudí dobrej vôle.

slovakia

left justify in out

Zeman sa zúčastnil na večernom Koncerte ľudí dobrej vôle, pričom dnes má na programe ešte aj účasť na slávnostnej omši. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na prezidentovho kancelára Vratislava Mynářa.

Okrem Zemana, ktorý na Velehrad prišiel už vo štvrtok podvečer a položil kvety k oltáru baziliky Nanebovzatia Panny Márie a svätého Cyrila a svätého Metoda, sa podľa servera denníka Mladá Fronta DNES na koncerte zúčastnili aj dezignovaný premiér Jiří Rusnok, predsedníčka parlamentu Miroslava Němcová, patrónka festivalu Livia Klausová či pápežský legát a arcibiskup záhrebský Josip Bozanič.

Na koncerte vystúpila Zlínska filharmónia spolu s opernými hviezdami svetového formátu. Tradične nechýbal ani Jiří Pavlica a skupina Hradišťan, napísal server lidovky.cz.

Zeman ešte pred príchodom na Velehrad diskutoval s ľuďmi v neďalekej obci Osvětimany, kde v ostatných krajských voľbách s prehľadom zvíťazila strana Zemanovci so 45,5 percenta hlasov, konštatoval iDNES.cz.

Odkaz slovanských vierozvestcov si v týchto dňoch pripomína celá Česká republika. Ich kresťanská misia položila v druhej polovici 9. storočia na Morave základy vzniku slovanského štátu, pripomenul server denníka Lidové noviny - lidovky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies