Prezident Zeman sa už na budúci týždeň stretne v Prahe s Norbertom Hoferom

NETKY.SK • 7 September 2016, 07:30 • 2 min
Prezident Zeman sa už na budúci týždeň stretne v Prahe s Norbertom Hoferom

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman prijme na začiatku budúceho týždňa v Prahe kandidáta Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) na prezidentskú funkciu Norberta Hofera na jeho žiadosť. Informáciu potvrdil v utorok pre internetový server Parlamentní listy hovorca českej hlavy štátu Jiří Ovčáček.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, druhé kolo prezidentských volieb v Rakúsku sa kvôli pochybeniam pri sčítavaní hlasovacích lístkov odoslaných poštou bude na základe rozhodnutia tamojšieho ústavného súdu opakovať, a to v druhý októbrový deň.

 

Podľa hovorcu Ovčáčka bude verejnosť informovaná o priebehu schôdzky po jej skončení. Témy závisia od hosťa, poznamenal Ovčáček, ktorý pripomenul, že Miloš Zeman sa už vo Viedni stretol aj s Hoferovým súperom vo voľbách, niekdajším lídrom rakúskych zelených Alexandrom Van der Bellenom. Ten sa až do verdiktu ústavného súdu na základe podnetu FPÖ mohol dočasne cítiť ako novozvolený rakúsky prezident.

 

V súčasnosti Rakúsko riadi trojčlenné vedenie tamojšieho parlamentu, ktorého súčasťou je aj Hofer.

 

Názory Zemana a Hofera na problematiku migračnej krízy sú, ako pripomína server, v podstate identické. Hofer by vzhľadom na fakt, že väčšina Rakúšanov "závidí Čechom prezidenta", zrejme rád využil fotografie a zábery zo stretnutia vo vrcholiacej predvolebnej kampani, píšu Parlamentní listy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona