Prezident Zeman sa podozrivo potácal pri korunovačných oslavách. Bola za tým choroba, alebo...?

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 10:38 • 2 min
Prezident Zeman sa podozrivo potácal pri korunovačných oslavách. Bola za tým choroba, alebo...?

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman mal pri štvrtkovom slávnostnom odomykaní korunovačných klenotov na Pražskom hrade zjavné problémy so stabilitou. Neisto kráčal, potácal sa a v istom momente sa musel dokonca oprieť o múr, aby nespadol, informoval dnes server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia Hradu za prezidentov stav mohla viróza, zvýšená horúčka a s ňou spojená malátnosť. 

 

"Podpísala sa na ňom viróza, s ktorou bojuje niekoľko dní. To bol jediný dôvod k tej ľahkej indispozícii," uviedla pre Lidovky.cz hovorkyňa hradu Hana Burianová. Prezident podľa nej strávi najbližšie tri dni na lôžku. 

Zdôraznila pritom, že neistá chôdza nemala nič spoločného so Zemanovými dávnejšími problémami s palcom na nohe, ktoré sú už podľa jej slov vyriešené. 

Zábery z ceremoniálu zachytávajúce indispozíciu 68-ročného Zemana vysielala v priamom prenose Česká televízia a príslušný úsek videozáznamu sa rýchlo rozšíril prostredníctvom internetu. 

Medzi užívateľmi sociálnych sietí sa okamžite objavili špekulácie o tom, či sa prezident náhodou nepotácal v dôsledku "spoločenskej únavy" po slávnostnej recepcii na ruskom veľvyslanectve, na ktorej sa Zeman predtým zúčastnil. 

Činitelia, ktorí boli priamymi svedkami prezidentovej indispozície, odmietli záležitosť komentovať. Predsedníčka českej Poslaneckej snemovne Miroslava Němcová z ODS na otázku serveru Lidovky.cz len skonštatovala: "Videla som, čo ste videli vy. Závery si každý urobí sám."     

Prezident vo štvrtok spoločne so šiestimi "kľučiarmi" slávnostne odomkol Korunnú komoru v katedrále sv. Víta, v ktorej sa uchovávajú české korunovačné klenoty. Až do nedele 19. mája budú vystavené pre verejnosť vo Vladislavskej sále Pražského hradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona