Prezident Zeman riešil spory okolo polície s ministrami financií i vnútra

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 10:09 • 2 min
Prezident Zeman riešil spory okolo polície s ministrami financií i vnútra

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa dnes popoludní pokúsil vo svojom sídle na Pražskom hrade o úlohu sprostredkovateľa medzi rozhádanými ministrami financií a vnútra, Andrejom Babišom a Milanom Chovancom, ktorí sú v spore kvôli kontroverzne vnímanej reorganizácii českej polície.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu apelovala na oboch vládnych činiteľov, aby sa nehádali a vyvarovali sa mediálnych prestreliek, ktorých v uplynulých dvoch týždňoch nebolo málo.

 

Prezident daroval obom ministrom šachové hodiny, na ktorých bol čas symbolicky nastavený na o päť minút dvanásť.

Milan Chovanec na margo stretnutia konštatoval, že prebehlo v priateľskej atmosfére a že prezident oboch hostí upozornil, že politika je viac-menej šachová hra na dlhý čas a že je v nej lepšie hľadať zhody, ako to, čo rozdeľuje.

Andrej Babiš si pochvaľoval schôdzku ako užitočnú, hovoril o výmene názorov, avšak zdôraznil, že na postoji jeho hnutia ANO, že reorganizácia polície nie je potrebná, sa nič nezmenilo. Podnikateľ slovenského pôvodu súčasne poznamenal, že si s prezidentom rád zahrá šachovú partiu. V reakcii na otázku, či aj s Chovancom, konštatoval, že minister vnútra podľa vlastných slov šachy nehrá.

 

Miloš Zeman sa dnes k stretnutiu s ministrami nevyjadril, učiní tak vo štvrtok.

 

Účastníci stretnutia sa však, ako vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz, zhodli, že otázniky, ktoré sa vynorili v súvislosti s plánovanou reorganizáciou polície, je potrebné preniesť na pôdu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, a to konkrétne na pôdu výboru pre bezpečnosť, ako aj možnej vyšetrovacej komisie.

Mimoriadne zasadanie bezpečnostného výboru snemovne sa uskutoční už vo štvrtok popoludní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies