Prezident Zeman prijme Sobotku ešte do konca týždňa

NETKY.SK • 31 December 2013, 17:29 • 2 min
Prezident Zeman prijme Sobotku ešte do konca týždňa

PRAHA - Prezident Českej republiky Miloš Zeman prijme predsedu ČSSD Bohuslava Sobotku ešte do konca tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu by s pravdepodobným budúcim premiérom mala diskutovať o personálnom zložení novej vlády, informoval dnes hovorca prezidenta Jiří Ovčáček. Nepredpokladá, že by Zeman už tento týždeň vymenoval Sobotku za predsedu vlády. Napísal to spravodajský portál Novinky.cz.
Pražský hrad pôvodne oznámil, že prezident Zeman sa s lídrom sociálnej demokracie zíde "krátko po novom roku". Hovorca Ovčáček dnes spresnil, že schôdzka sa uskutoční tento týždeň. Politici zrejme budú hovoriť aj o sporných menách rodiaceho sa českého kabinetu.
Zeman napríklad pred časom uviedol, že by mal problém vymenovať Martina Stropnického (hnutie ANO) za ministra obrany. Tohto herca a niekdajšieho diplomata však za šéfa silového rezortu navrhujú koaličné strany ČSSD, ANO a KDU-ČSL. "Personálne otázky nebudeme medializovať," uviedol k tejto záležitosti Ovčáček. Podľa neho Sobotka a Zeman ešte o obsadení vlády zatiaľ spolu nediskutovali. 
Hovorca nepredpokladá, že by prezident vymenoval lídra ČSSD za predsedu novej vlády - pripomenul, že ešte nie je ani podpísaná koaličná zmluva medzi stranami. Konkrétny dátum vymenovania však nechcel uviesť.
Sobotka v pondelok povedal, že predpokladá svoje uvedenie do úradu premiéra za začiatku januára. Je presvedčený, že splnil všetky prezidentove podmienky na to, aby mohol byť za šéfa novej vlády vymenovaný. Koaličnú zmluvu podpíšu vedúci predstavitelia troch spomínaných subjektov, ako je známe, v pondelok 6. januára 2014. Sobotka, Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek by si tiež mali definitívne potvrdiť personálne zloženie novej vlády, napísal web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies