Prezident Zeman prezradil termín predčasných volieb

NETKY.SK • 16 August 2013, 09:08 • 2 min
Prezident Zeman prezradil termín predčasných volieb

PRAHA - Ak sa Poslanecká snemovňa parlamentu ČR rozpustí na budúci utorok, prezident vyhlási voľby na piatok 25. októbra a sobotu 26. októbra. Podľa spravodajského servera iDNES to denníku Haló noviny povedal osobne prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

Haló noviny sú spájané s komunistickou stranou. Informácia o termíne volieb má byť odmenou za rozumný postoj KSČM pri hlasovaní o vláde premiéra Rusnoka, píše webové vydanie denníka Mladá fronta DNES. 

Schôdza Snemovne o rozpustení sa začne dnes popoludní, ale k hlasovaniu by sa poslanci mali dostať až v utorok 20. augusta. Uznesenie o rozpustení potom dostane na podpis prezident a začne plynúť šesťdesiatdňová lehota, do ktorej sa majú konať predčasné voľby. 

"V prípade, že v utorok 20. augusta prijme Snemovňa uznesenie o svojom rozpustení, vyhlásim predčasné voľby na 25. a 26. októbra. Túto správu oficiálne oznámim až v prípade, že sa Poslanecká snemovňa rozpustí, ale vzhľadom na sympatie k Haló novinám a vzhľadom na rozumný postoj komunistického klubu pri hlasovaní o Rusnokovej vláde ste prví, komu to hovorím," povedal prezident Zeman v štvrtkovom rozhovore pre Haló noviny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies