Prezident Zeman poverí Babiša zostavením vlády

NETKY.SK • 23 Október 2017, 16:43 • 2 min
Prezident Zeman poverí Babiša zostavením vlády

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman poverí na budúci týždeň zostavením vlády predsedu hnutia ANO Andreja Babiša, ktorého strana zvíťazila vo voľbách do Poslaneckej snemovne parlamentu ČR.

slovakia

left justify in out

"Prezident ma informoval, že splní svoj sľub a na budúci týždeň ma poverí vyjednávaním o novej vláde až do doby, než budú zvolené nové orgány, to znamená vedenie snemovne," povedal Babiš.

 

Noví poslanci by sa mali po prvý raz zísť v snemovni 20. novembra. Zeman minulý týždeň povedal, že ide o najneskorší možný termín, ktorý ústava umožňuje. Odôvodnil to tým, že sa niektoré strany chystajú robiť obštrukcie pri voľbe predsedu snemovne. Mesiac má poskytnúť čas na nájdenie zhody.

 

Zeman už v nedeľu v rozhovore pre Blesk.cz povedal, že Babiša vymenuje za premiéra. Názor by podľa svojich slov zmenil len vtedy, ak by o post premiéra Babiš nemal záujem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies