Prezident Zeman navštívil dejisko utorkového masakru v Uherskom Brode

NETKY.SK • 28 Február 2015, 07:37 • 2 min
Prezident Zeman navštívil dejisko utorkového masakru v Uherskom Brode

UHERSKÝ BROD - Prezident ČR Miloš Zeman dnes večer navštívil Uherský Brod, aby sa pri mieste utorkového masakru v miestnej reštaurácii poklonil pamiatke obetí, položil tu smútočnú kyticu a symbolickú sviečku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom internetový server Novinky.cz. Podľa správy tam najvyšší český predstaviteľ nevystúpil, čo stovky miestnych občanov očakávali. Zeman však pri nasadaní do automobilu uviedol, že na podobných miestach by sa malo mlčať a tí, ktorí sú veriaci, by sa mali modliť.

 

Hovorca hlavy štátu Jiří Ovčáček uviedol, že prezident je teraz s pozostalými obetí predovšetkým v mysli. "Nebude sa zapojovať do diskusií, ktoré vypukli v súvislosti s bezpečnostnými opatreniami," dodal.

 

Českého premiéra Bohuslava Sobotku, ktorý sa dnes vracia z návštevy Kórejskej republiky, očakávajú v Uherskom Brode v pondelok. Motívom útočníka Zdeňka K. (63), ktorý zastrelil v Uherskom Brode sedem mužov a jednu ženu, bola zrejme pomsta za domnelé krivdy a rastúca vnútorná agresivita. Podľa susedov pôsobil ako tichý čudák. Muž mal, rovnako ako jeho manželka, psychické problémy, vyplýva z dostupných informácií. Páchateľ otočil po masakre v reštaurácii Družba zbraň proti sebe a spáchal samovraždu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies