Prezident Zeman je zatiaľ s vládou premiéra Sobotku skôr spokojný

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 14:42 • 2 min
Prezident Zeman je zatiaľ s vládou premiéra Sobotku skôr spokojný

PRAHA - Prezident ČR Miloš Zeman je zatiaľ s pôsobením koaličnej vlády premiéra Bohuslava Sobotku skôr spokojný.

slovakia

left justify in out

Vyplynulo to z jeho slov v dnešnom vydaní pravidelnej publicistickej relácie Otázky Václava Moravca vo verejnoprávnej Českej televízii.
      

Najvyšší český predstaviteľ privítal zámer vlády valorizovať dôchodky, zaviesť pôrodné na druhé dieťa a teší sa aj z prípravy služobného zákona. Naopak, istú nespokojnosť vyvoláva v ňom "zbytočné odďaľovanie" zákona o sociálnom bývaní. Práve jeho prijatie prispeje aj k likvidácii ubytovní, do ktorých špekulanti sťahujú sociálne slabých občanov, dodal Miloš Zeman.
      

Podľa slov prezidenta ČR príde zlomový bod, v ktorom bude môcť povedať, či je vláda dobrá alebo zlá, keď sa na program dňa dostane zákon o štátnom rozpočte.
      

Miloš Zeman trocha prekvapujúco vytkol expremiérovi Jiřímu Rusnokovi, že tlakom na zníženie rozpočtového schodku podlomil ekonomiku na dva roky.
      

Prezident ČR potvrdil, že do Prahy už pozval novozvoleného ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. "Veľmi by som uvítal, keby sa v Donecku stretol s Rinatom Achmetovom, najbohatším mužom Ukrajiny a keby sa namiesto represií voči civilnému obyvateľstvu, ktoré Ukrajina, mimochodom robí, pokúsili nájsť rozumnú dohodu. Mali by si uvedomiť, že občianska vojna by bola pohodlná zámienka pre inváziu zvonku," vyhlásil Miloš Zeman.
      

Na adresu poľského ministra zahraničných vecí Radoslawa Sikorského ako kandidáta za nástupcu Catherine Ashtonovej vo funkcii šéfa európskej diplomacie Miloš Zeman uviedo, že je to nepochybne vynikajúci a výrazný politik, ktorého najväčším nedostatkom je práve to, že je najlepší a vynikajúci tam, kde sa preferuje sivý priemer. V takom prostredí sú schopnosti skôr hendikapom ako výhodou, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona