Prezident: Želal by som si, aby spôsob výsledku referenda nezanechal rany

NETKY.SK • 20 Január 2015, 12:36 • 2 min
Prezident: Želal by som si, aby spôsob výsledku referenda nezanechal rany

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska dnes poukázal na to, že predstavitelia cirkví a náboženských spoločností na Slovensku môžu nenahraditeľne povzbudzovať a apelovať na ľudskosť každého jedného človeka.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že od vás spoločne ľudia najpresvedčivejšie prijmú aj šírenie vzájomnej úcty a rešpektu k inému názoru alebo vierovyznaniu," adresoval im na novoročnom prijatí v Prezidentskom paláci. V tejto súvislosti poznamenal, že môžu prispieť nielen k tomu, s akým výsledkom sa skončí februárové referendum, ale aj s akým pocitom z neho spoločnosť vyjde ako celok. "Ako občan aj ako prezident som presvedčený, že v živote nie je dôležitý iba výsledok, ku ktorému dospejeme, ale aj spôsob, akým k nemu dospejeme," podčiarkla hlava štátu.

      

Vyslovila želanie, aby spôsob, akým ľudia dospejú k výsledku hlasovania, nech by dopadol akokoľvek, nezanechal rany na ľuďoch, na schopnosti diskutovať a počúvať sa navzájom. "Aby sa argumentovalo úctivo a pravdivo, aby sme nevyšli z referenda rozdelení na nepriateľské tábory. Aby sa pre túto tému dokonca nerozpadávali priateľstvá," vyzval.
      

Kiska zároveň dúfa, že po referende bude Slovensko schopné pokračovať v diskusii o viacerých podstatných príčinách rozpadu rodín, o spoločenskom a sociálnom postavení neúplných rodín a opustených detí aj nástojčivejšie pomenovať veci, ktoré môže ovplyvniť štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies