Prezident začal návštevu Žiliny stretnutím s primátorom Chomom

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 11:34 • 2 min
Prezident začal návštevu Žiliny stretnutím s primátorom Chomom

ŽILINA – Prezident SR Andrej Kiska dnes začal návštevu Žiliny stretnutím s primátorom Igorom Chomom na pôde starej radnice. Diskutovali o ekonomike mesta, dobudovaní cestnej infraštruktúry, nezamestnanosti, náraste investorov, školstve aj o Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina.

slovakia

left justify in out

"Vytvorenie a dokončenie cestnej infraštruktúry veľmi pomôže odľahčiť mesto. Pretože, asi každý, kto chodí cez Slovensko, pozná križovatku pri Tescu. Aká je tam hustota áut a všetkého. Ja som veľmi rád, že sa Žiline darí. Je tu relatívne nízka nezamestnanosť, je tu nárast investorov. A verím, že boľavým miestam, ako nemocnica, spoločne s vládou, pánom primátorom, ale aj z mojej pozície, dokážeme pomôcť," povedal Kiska.

 

Primátor Žiliny doplnil, že s prezidentom SR diskutovali aj o tom, akým spôsobom sa mesta pozitívne dotkne dokončenie výstavby diaľnic. "Hovorili sme o žilinskej nemocnici a dohodli sme sa, že spoločným úsilím budeme tlačiť pána ministra, vládu aj vedenie nemocnice do toho, aby naozaj nemocnica začala rásť. Hovorili sme trošku o výsledkoch volieb, zložení parlamentu, o ďalšej vízii Slovenska, kam sa uberá. Musím to zhodnotiť naozaj tak, že diskusia bola síce krátka, ale veľmi intenzívna a mám z nej naozaj príjemný pocit," uviedol Choma.

 

Prezident SR dopoludnia v Žiline navštívi Gymnázium bilingválne na ulici T. Ružičku, kde bude diskutovať so študentmi a Stredoeurópsky technologický inštitút CEIT. Popoludní sa zoznámi s 5. plukom špeciálneho určenia, navštívi automobilku Kia a na záver sa stretne s predstaviteľmi neziskového sektora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona