Prezident vymenoval R.Fica za premiéra

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 11:15 • 2 min
Prezident vymenoval R.Fica za premiéra

Prezident vymenoval R. Fica za premiéra - Politika Prezident SR Ivan Gašparovič dnes za nového premiéra vymenoval predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes za nového premiéra vymenoval predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Pri nových ministroch jeho kabinetu tak spraví rovnako dnes po krátkej prestávke.
      "Zložili ste ústavný sľub a som presvedčený, že ako predseda vlády, spolu s ministerským zborom, budete tento sľub napĺňať. Čakajú to od vás všetci občania SR," povedal krátko po vymenovaní Gašparovič. Zároveň vyjadril presvedčenie, že doteraz získané skúsenosti v sociálnej, ekonomickej, štátoprávnej aj duchovno-kultúrnej oblasti využije Fico vo vedení štátu.
      "Chcem povedať, že budete mať aj vo mne oporu, aby sme spolu SR vždy udržali v úrovniach váženej republiky, ktorá sa zodpovedne stará o svojich občanov a je aj v medzinárodnej politike uznávaná ako dôveryhodný partner. K tomuto vám držím palce," uzavrela hlava štátu.
      "Z celého srdca ďakujem za prejavenú dôveru a veľmi si vážim slová o vašej pripravenosti podporovať v zásadných rozhodnutiach vládu SR a mňa osobne," reagoval vo svojom príhovore Fico. Podľa vlastných slov má z rokov 2006 až 2010, kedy prvýkrát viedol vládny kabinet, len tie najlepšie skúsenosti zo spolupráce troch najvyšších ústavných činiteľov a očakáva pokračovanie tejto tradície.
      "Mám skúsenosti z vládnutia, ale plne si uvedomujem, že nové vládne obdobie, do ktorého vstupujeme, je diametrálne odlišné od rokov 2006 až 2010, a na toto všetko sa cítim byť dostatočne pripravený. Výkon funkcie predsedu vlády SR budem vykonávať presne v zmysle sľubu, ktorý som zložil do vašich rúk," dodal Fico.
      Na rozdiel od minulosti nemusela predchádzajúca exekutíva podávať do rúk hlavy štátu demisiu. Kabinet Ivety Radičovej bol totiž po minuloročnom vyslovení nedôvery v Národnej rade (NR) SR už len poverený výkonom svojej funkcie do nástupu nových ministrov.
      Z 13 šéfov rezortov predchádzajúcej vlády sa 12 presunie do NR SR, kde budú pôsobiť ako poslanci. K nim sa pridá aj bývalý vicepremiér pre ľudské práva a menšiny Rudolf Chmel (Most-Híd). Jediný, kto sa neprebojoval do zákonodarného zboru, je exminister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS). Radičová z politiky odchádza a pôsobiť bude na akademickej pôde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies