Prezident vymenoval piatich nových slovenských veľvyslancov

NETKY.SK • 15 December 2015, 17:08 • 2 min
Prezident vymenoval piatich nových slovenských veľvyslancov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska dnes odovzdal poverovacie listiny piatim novým slovenským veľvyslancom, ktorí povedú diplomatické misie SR v zahraničí. Vo všetkých prípadoch ide o dlhoročných kariérnych diplomatov.

slovakia

left justify in out

Novým pôsobiskom Františka Dlhopolčeka bude Keňa. S pôsobením v Afrike už má skúsenosti, pričom naposledy bol ambasádorom v Číne. Ľubomír Golian smeruje do Iránu. V minulosti bol napríklad veľvyslancom v Dánsku. Doteraz pracoval ako riaditeľ kancelárie vedúceho úradu ministerstva zahraničných vecí.

Zo svojho postu riaditeľa odboru štátov juhovýchodnej Európy a Turecka sa do Čiernej Hory presúva Roman Hlobeň. Ako diplomat sa vždy pohyboval na Balkáne.

 

Doterajší riaditeľ konzulárneho odboru MZV Vladimír Jakabčin bude veľvyslancom v Číne, predtým pôsobil v Turecku.

 

Stanislav Opiela, ktorý v minulosti slúžil okrem iného v Kanade, sa stal ambasádorom v Thajsku. Na ministerstve aktuálne pracoval ako riaditeľ kancelárie štátneho tajomníka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies