Prezident vymenoval 45 nových vysokoškolských profesorov

NETKY.SK • 26 November 2013, 11:56 • 2 min
Prezident vymenoval 45 nových vysokoškolských profesorov

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval 45 nových vysokoškolských profesorov. Medzi akademickú elitu sa zaradilo 18 žien a 27 mužov.

slovakia

left justify in out

Profesorkou v odbore divadelné umenie sa napríklad stala herečka a režisérka Ingrid Timková, v odbore katolícka teológia zasa bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko.

Po dnešku pribudnú profesori v technických odboroch, ako sú napríklad strojárske technológie a materiály, silnoprúdová elektrotechnika, inžinierske konštrukcie a dopravné stavby či priemyselné inžinierstvo. Profesormi sa stali aj ľudia z oblasti občianskeho práva, psychológie, pedagogiky, kulturológie, etiky či športovej kinantropológie. 

Prezident Ivan Gašparovič v príhovore zdôraznil, že Slovensko nesmie rezignovať na vlastný rozvoj ani na rozvoj vysokého školstva a vedy. "Verím, že rapídne sa zvyšujúci počet docentov a profesorov slovenských vysokých škôl je a bude nielen súčasťou generačnej výmeny, ale aj procesu zvyšovania kvality vysokoškolského vzdelávania, o ktorú nám predovšetkým ide," povedal. 

Naposledy menoval prezident profesorov 22. októbra, keď najvyšší akademický titul získalo 35 ľudí. K 31. októbru minulého roku bolo na Slovensku 1 421 profesorov, z toho 313 žien. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies