Prezident vymenoval dvanásť sudcov bez časového obmedzenia

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 13:17 • 2 min
Prezident vymenoval dvanásť sudcov bez časového obmedzenia

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes vymenoval 12 sudcov bez časového obmedzenia. Na slávnostnom akte sa zúčastnil aj minister spravodlivosti Tomáš Borec a predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta sudcovia dnešným sľubom predurčili svoju neľahkú budúcnosť, keďže ako poznamenal, vykonávať súdnu moc je jedno z najťažších povolaní.
     

"Ak budete postupovať v zmysle zákonov, ústavy a dohôd, ku ktorým Slovensko pristúpilo, spolu s vlastným pocitom zodpovednosti, tak získate dôveru medzi občanmi, ale aj samých seba," adresoval prítomným.
     

Pripomenul, že justícia na Slovensku naďalej stráca u ľudí dôveryhodnosť. "Je na vás, aby ste ju získali, aby vám ľudia verili, aby verili súdom, aby bolo Slovensko vnímané, že má sudcov, ktorí sa starajú o demokraticky fungujúci život na Slovensku," podčiarkol Gašparovič.
     

Za sudcov bez časového obmedzenia boli vymenovaní - Viktória Bagala Vrábelová (Okresný súd Levice), Jana Janics Bajánková (OS Bratislava I), Miroslava Korbašová (OS Martin), Zuzana Kotríková (OS Prievidza), Michaela Kotusová Hucová (OS Košice II), Katarína Krochtová (OS Bardejov), Martina Líšková (OS Topoľčany), Silvia Majkutová Lesňáková (OS Liptovský Mikuláš), Viera Malinowska (OS Malacky), Gabriela Repková (OS Považská Bystrica), Karol Rihák (OS Bratislava IV) a Adriana Šimková (OS Malacky).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies