Prezident volá po urýchlenom a pokojnom riešení krízy na Ukrajine

NETKY.SK • 24 Január 2014, 06:22 • 2 min
Prezident volá po urýchlenom a pokojnom riešení krízy na Ukrajine

BRATISLAVA - Je neprípustné, aby pri riešení politických problémov v demokratickej krajine prichádzali o život jej občania. Vyhlásil to dnes prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý volá po urýchlenom a pokojnom riešení krízy na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Vo svojom stanovisku zdôraznil, že Ukrajina je dôležitý sused Slovenska. "Ako zodpovednej krajine, ktorej záleží na pokoji a stabilite regiónu i celého kontinentu, Slovensku nemôže byť ľahostajný násilný vývoj na Ukrajine," doplnil.

Ukrajina sa ocitla v politickej kríze vlani koncom novembra po tom, ako vláda pozastavila prípravy na integráciu do EÚ a namiesto toho sa snaží o prehĺbenie ekonomickej spolupráce so susedným Ruskom. Krízu sprevádzajú demonštrácie a napätie. Situácia sa vyostrila po schválení série zákonov, ktoré obmedzujú práva Ukrajincov na protest, občiansky aktivizmus a slobodu prejavu.

Demonštrácie si už vyžiadali ľudské životy a množstvo zranených. Svetoví lídri volajú po pokojnom riešení, obávajú sa občianskej vojny na Ukrajine. Zdôrazňujú, že násilie politickú krízu nevyrieši, je podľa nich potrebný dialóg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies