Prezident vládu Ivety Radičovej zatiaľ neodvolal

NETKY.SK • 14 Október 2011, 23:33 • 2 min
Prezident vládu Ivety Radičovej zatiaľ neodvolal

Prezident vládu Ivety Radičovej zatiaľ neodvolal

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič zatiaľ neodvolal vládu Ivety Radičovej. Ústava SR podľa neho nedáva hlave štátu po vyslovení nedôvery v Národnej rade SR iné právomoci než odvolať vládu, poveriť niekoho zostavením novej a následne ju vymenovať.
"V pondelok (17.10.) doobeda zvolám predsedov všetkých parlamentných strán, aby sme sa dohodli na ďalších krokoch. Či niekto bude schopný zostaviť novú vládu, ktorá by mala byť, samozrejme, väčšinová, a či sa dohodnú aj na vláde menšinovej. Inak ďalší krok je, že prichádza do úvahy, aby som sám zostavil úradnícku vládu," konštatoval Gašparovič po rokovaní s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS).
Vláda Ivety Radičovej padla po utorkovom (11.10.) hlasovaní v parlamente. Poslanci koaličnej SaS a trojice zákonodarcov z OKS a hnutia Obyčajní ľudia nepodporili rozšírenie dočasného eurovalu napriek tomu, že bolo spojené s hlasovaním o dôvere vládnemu kabinetu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona