Prezident varoval pred fyzickým kontaktom vrátane podávania rúk

NETKY.SK • 31 Júl 2012, 07:16 • 2 min
Prezident varoval pred fyzickým kontaktom vrátane podávania rúk

Prezident varoval pred fyzickým kontaktom vrátane podávania rúk - Svet Ugandský prezident Yoweri Museveni v pondelok varoval obyvateľov krajiny, aby sa vyhýbali vzájomnému fyzickému kontaktu vrátane podávania rúk. Vírus smrtiacej eboly sa totiž údajne šír

slovakia

left justify in out

img

Ugandský prezident Yoweri Museveni v pondelok varoval obyvateľov krajiny, aby sa vyhýbali vzájomnému fyzickému kontaktu vrátane podávania rúk. Vírus smrtiacej eboly sa totiž údajne šíri k hlavnému mestu Kampala, informovala agentúra DPA.
      Vírus sa prvýkrát objavil pred troma týždňami na západe krajiny a vyžiadal si 14 obetí. Miestne médiá informovali od dvoch nových prípadoch v hlavnom meste Kampala v pondelok.
      "Ministerstvo zdravotníctva sa pokúsilo identifikovať všetkých ľudí, ktorí boli v kontakte s obeťami," povedal v televíznom prejave prezident Museveni.
      Joachim Saweka zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) novinárom povedal, že "nie je dôvod na znepokojenie, pretože Uganda má kapacitu na zvládnutie šírenia choroby," píše DPA.
      Ebola je vysoko nákazlivá choroba a zatiaľ proti nej neexistuje žiadny liek, napriek tomu sa z nej niektorí nakazení vyliečia.
      Ebola prvýkrát vypukla v regióne Gulu na severe Ugandy v roku 2000. Vtedy jej podľahlo 224 zo 425 nakazených osôb. Choroba sa vrátila v roku 2008, keď ju zaznamenali na západe krajiny v blízkosti hraníc s Konžskou demokratickou republikou (KDR). Pred štyrmi rokmi na ňu zomrelo 40 ľudí.
      Choroba získala svoje meno podľa rieky Ebola v bývalom Zaire (v súčasnosti KDR), v blízkosti ktorej v roku 1976 prvýkrát identifikovali jej pôvodcu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies