PREZIDENT:: Úspech rozvoja Komárna už nestojí na vláde

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:16 • 2 min
PREZIDENT:: Úspech rozvoja Komárna už nestojí na vláde

PREZIDENT:: Úspech rozvoja Komárna už nestojí na vláde

slovakia

left justify in out

img

Úspech rozvoja mesta a regiónu už nestojí na vláde, ale predovšetkým na schopnostiach primátora a mestskej samosprávy poradiť si s problémami, povedal dnes v Komárne prezident SR Ivan Gašparovič na stretnutí s primátorom mesta Antonom Marekom a predstaviteľmi samosprávy.
     Tí ho informovali o situácii v meste a v regióne s vysokou nezamestnanosťou. Podľa slov primátora Komárno potrebuje vytvoriť pracovné príležitosti, prilákať investorov a zvýšiť životnú úroveň obyvateľstva.
     Hlava štátu sa zaujímala aj o stav v komárňanských lodeniciach, ktoré v súčasnosti zamestnávajú desatinu z niekdajších 5500 zamestnancov. "Bude závisieť na vašej šikovnosti, či sa vám podarí do Komárna prilákať významných investorov a rozhýbať pracovný trh," povedal prezident a vyjadril presvedčenie, že do Komárna sa ešte vráti, pričom budúca návšteva bude orientovaná výlučne na pracovné záležitosti.
     "Hovoriť o situácii v obciach a mestách dnes nie je také problematické. Dopredu viem, kto mi čo povie, pretože každý potrebuje na to, aby existoval, peniaze, ale na druhej strane záleží veľmi veľa aj na zastupiteľstve, ako sa dokáže vysporiadať s týmito problémami. Takže som rád, že Komárno ďalej je mestom, ktoré sa zväčšuje. Pokiaľ mám informácie, mladí ľudia teraz neodchádzajú z Komárna, že sa to stabilizovalo a som presvedčený, že Komárno bude stále tým pekným mestom, ako je," povedal pre TASR prezident.
     V Komárne sa Ivan Gašparovič stretol aj s úspešnými slovenskými kajakármi bratmi Riszdorferovcami a ich trénerom Tiborom Soósom.
     Záver programu prezidentskej návštevy patril rockovému muzikálu Skrotenie, ktorý naštudovali členovia dramatického krúžku Gymnázia Ľ.J. Šuleka pri Matici slovenskej v Komárne.
     Hlava štátu videla prvú z doterajších troch hier tohto krúžku. "Dnes sa nechám znovu prekvapiť, aké profesionálne výkony títo amatérski herci podajú, pretože prvá hra – Rómeo a Júlia - mala ozaj vysokú úroveň," povedal Gašparovič pred návštevou dnešného predstavenia. 
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies